top of page

Kıbrıs’ta İki Toplumlu Spor Girişimi; Winds of Change!

“Barış İçin Hareket Et” sloganıyla iki toplumlu bir koşu gerçekleştiriliyor.

İki toplumlu bir spor girişimi olan “Winds of Change” lansman etkinliği, 1 Nisan 2023 Cumartesi günü Ledra Palace’daki ara bölgede bulunan Dayanışma Evi’nde (Home4Cooperation) gerçekleşiyor.


23 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletlerin 67. Genel Kurulunda ilan edilen “Kalkınma ve Barış için Uluslararası Spor Günü (International Day of Sport for Development and Peace – IDSDP) kutlamalarında, Lefkoşa’nın tarihi sokaklarında “Barış İçin Hareket Et” sloganıyla iki toplumlu bir koşu gerçekleştiriliyor.

Önemli Not: Koşuya katılmak isteyen kişiler, windsofchange.cyprus@gmail.com adresine e-posta göndererek ön kayıt yaptırmak zorundadır.


Winds of Change nedir?

Winds of Change, sporun barış için önemli bir araç olduğunu vizyon edinmiştir. Proje kapsamında, Kıbrıs’lılar için iki toplumlu bir spor programı oluşturulacaktır. Programın asıl amacı, Kıbrıs'taki gençleri spor aracılığı ile bir araya getirip, adanın dört bir yanını birlikte dolaşacak iki toplumlu bir grup oluşturmaktır.


Barış için yıllardır süren siyasi görüşmelerin somut bir boyuta ulaşamadığını ve iki toplum arasında etkileşim eksikliğinin olduğuna vurgu yapan Winds of Change, bunun önüne geçmek ve bunu değiştirmek amacı ile barışa olan yaklaşımı teşvik etmek istiyor.


Daha fazla bilgi edinmek icin windsofchange.cyprus@gmail.com adresinde e-posta gönderebilirsiniz.


Organizasyonla ilgili daha fazla bilgi için Instagram hesaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

39 görüntüleme0 yorum
bottom of page